Alpine med to nye navne

Alpine har annonceret deres seks kørere til det kommende Hypercar program i FIA World Endurance Championship 2024.

Der er intet overraskende med tre af navnene, da det er kørere, som har været tilknyttet Alpine on/off på det seneste.

Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere og Charles Milesi har været en del af det franske hold gennem længere tid, og har også været med i udviklingen af den nye Alpine A424, som er bygget af ORECA, og basseret på LMDh reglementet.

De tre nye navne på holdet er Ferdinand Habsburg, Paul-Loup Chatin, og Mick Schumacher.

Habsburg har været aktiv i LMP2 kategorien for flere hold, heriblandt Team WRT, som han vandt FIA WEC titlen med i 2021 sæsonen – for øvrigt sammen med Milesi. Den østrigske kører, med de kejserligere forbindelser, har bevist at han er utrolig hurtig i en LMP2 racer, og da den kategori ikke længere er aktiv i FIA WEC regi, er det kun naturligt at tage et skridt op af rangstigen.

Alpine A424
Photo: Alpine

Chatin er forsvarende IMSA mester i LMP2 kategorien, og har ligeledes været her, der og allevegne indenfor LMP2 ræs i de seneste sæsoner. Franskmanden vandt faktisk European Le Mans Series i 2014 med Signatech-Alpine holdet i LMP2, inden han kom med på deres FIA WEC program i 2015. Herefter er tiden primært foregået hos IDEC Sport, som han vandt ELMS titlen med i 2019. Så det bliver lidt som at vende hjem, selvom det er næsten 10 år siden at han forlod holdet, foruden den ekstra udfordring, at skulle køre i top kategorien.

Mick Schumacher er nyt navn indenfor sportsvognsræs. Den tidligere Formel 1 kører har været ude af et aktivt sæde, siden han mistede det faste løbssæde hos HAAS i 2022. Han blev herefter reservekører for Mercedes-AMG i Formel 1, men fik ret hurtigt kontakt med Alpine omkring sportsvognsprogrammet, som han allerede var ude at teste tidligere på året. Hans far, Michael, snuste ligeledes til sportsvogne tilbage i 1991, da han var juniorkører hos Mercedes, hvor han var en del af deres Le Mans line-up.

Det er dog ikke endelig bestemt, hvem der skal køre sammen i de to biler. Det bliver offentliggjort den 7. februar ved en event, hvor bilens endelige design også vises frem.

FIA WEC 2024 starter med Prologen i Qatar den 24.-25. februar, inden åbningsløbet køres weekenden efter på selvsamme Lusail International Circuit.

Relaterede nyheder